Momir Stanišić, III razred

Momir Stanišić, III razred

"Veoma dugo se bavim avio modelarstvom, uglavnom klizača od balze (drveta) koji se lansiraju ručno ili pomoću praćke nakon čega slobodno lete. Ovog zimskog raspusta sam zahvaljujući stipendiji vaše fondacije uspeo da nabavim potrebnu elektroniku kako bih napravio model na daljinsko upravljanje, bio je na terenu već par puta, leti odlično. Želim vam puno sreće i uspeha, kao i da nastavite sa vašim humanitarnim radom.

Prvo polugodište sam završio sa prosekom 5,00 a pored toga sam se prijavio i na takmičenja iz fizike, programiranja i osnova elektrotehnike. Do sada je održan samo opštinski nivo takmičenja iz fizike gde sam imao najviše bodova, pored toga plasirao sam se na okružni nivo i iz takmičenja u programiranju, dok će se takmičenje iz osnova elektrotehnike održati tek kasnije ove godine."

Momir Stanišić, Novi Sad, 3. razred Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa grupom donatora iz dijaspore već četiri godine dodeljuje stipendije učenicima srednjih škola na teritoriji Republike Srbije. Do sada je na konkurse stiglo više od 1.500 prijava a dodeljeno je 560 stipendija što govori o tome da postoji izuzetno veliki broj dece koji zaslužuju podršku i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program Divac stipendija. 

Ana Divac: "Ova i sva druga deca su naša budućnost, neko od njih će možda u budućnosti uticati na naše i živote naše dece, neki će pomoći drugima jer dobro znaju kako i svaka mala pomoć znači. Jedno je sigurno, svi oni su već sada dobri ljudi, i uticaće na sve oko sebe svojom dobrotom.  Drago nam je što smo deo njihovih života i što možemo da im olakšamo početak odrastanja. Želimo da nam se i drugi ljudi pridruže i budu deo tima koji pomaže deci da lakše idu svojim putem i da im neke stvari budu jednostavnije. U ime učenika koji su ove godine naši stipendisti, zahvaljujem se donatorima."

Divac Stipendije

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.

Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu svojoj zajednici - Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima ili školskim drugarima u učenju.

Tokom prethodne četiri godine dodelili smo ukupno 426 stipendija u iznosu od po 10.000 dinara mesečno. 

Ova devojka je jedna od Divac stipendista, đak generacije i dobročiniteljka. Iako i sama ima problem sa zdravljem, ona postiže izvanredne rezultate u školi i van nje, a pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Poštovana Fondacijo,

Javljam Vam po obećanju rezultate prijemnog ispita. Upisala sam Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu i na budžetu sam.
Vama jos jednom Veliko HVALA.
Ovo Vam nikad neću zaboraviti.
Marija Stanković, Žitorađa

BIZ KVIZ LIGA 2

U 2020. smo pokrenuli prvi humanitarni kviz namenjen kompanijama i organizacijama iz Srbije - BizKviz ligu.

Pandemija je svakako uticala i na naš program, ali smo ponosni što smo uprkos svim preprekama, uspešno realizovali prvu sezonu ovog zabavnog nadmetanja kompanijskih timova u znanju. To nas je ohrabrilo i dalo nam dodatnu energiju da za Vas pripremimo novu sezonu takmičenja za "najpametniju kompaniju u Srbiji".

Učešćem u BizKviz ligi učestvujete i u humanitarnoj akciji Fondacije Ana i Vlade Divac - zajedno stipendiramo najbolje srednjoškolce u Srbiji iz socijalno ugroženih porodica.

PRIJAVITE SVOJU EKIPU na [email protected] ili [email protected]

Više informacija pronađite na stranici kvizodrom.rs  ili u OVDE.

0

učenika dobilo stipendije od 2017. godine

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti