Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 28. juna 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanju njihovih stambenih pitanja.

Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada započetog u SAD u okviru Humanitarne organizacije Divac (HOD). Organizacija je u proteklih 15 godina bila prvenstveno usmerena na podršku najugroženijima (na rešavanje stambenih i ekonomskih problema), na unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj filantropije i socijalno preduzetništvo. 

Zahvaljujući podršci 800.000 pojedinaca, 775 kompanija i 130 organizacija, Fondacija je do sada prikupila više od 25 miliona dolara i obezbedila pomoć za 1.000.000 ljudi.

Misija i vizija

Misija i vizija

Vizija Fondacije Ana i Vlade Divac je društvo u kojem građani preuzimaju odgovornost i shvataju moć zajedništva u rešavanju ličnih i društvenih problema.

Misija Fondacije Ana i Vlade Divac je obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu. Fondacija razvija filantropiju kao osnovu za solidarnost i duh zajedništva u društvu.

Rad i zalaganje Fondacije Ana i Vlade Divac zasniva se na vrednostima:

  • Solidarnost
  • Uvažavanje različitosti i tolerancija
  • Odgovornost
  • Integritet
  • Stalno učenje i razvoj veština

Prioriteti Fondacije u narednom periodu su projekti koji imaju za cilj zapošljavanje, prvenstveno mladih ljudi i samohranih roditelja, kroz dodelu grantova za pokretanje ili unapređenje sopstvenog posla, kao i mentorsku podršku. Pored toga, Fondacija nastavlja da radi na stvaranju uslova za bolje odrastanje dece i mladih, kroz obnovu vrtića, škola i sportskih terena i sala, jačanje aktivizma mladih.

Imajući u vidu izazove i vanredne situacije koji su se desili 2014. i 2015. godine, poplave u Srbiji i izbegličku krizu koja još uvek traje, Fondacija se uključila i u obnovu poplavljenih područja ali i u pomoć deci i porodicama koje dolaze iz ratom zahvaćenih područja Bliskog istoka. 

Pored delovanja i rada na projektima u vanrednim situacijama, sve vreme radimo na tome da unapredimo društvo u Srbiji kroz poboljšanje kvaliteta života onih najranjivijih društvenih grupa, pre svega mladih, dece, samohranih majki. 

Misija i vizija

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti