Pridružite se „Trci za šume"

Fondacija Ana i Vlade Divac u partnerstvu sa Serbia Business Run i ove godine organizuje akciju pošumljavanja „Trka za šume“ sa ciljem da društveno najodgovornije kompanije koje posluju u Srbiji doniraju stabla koja će biti posađena na odabranoj lokaciji. Prošle godine je uz podršku mnogobrojnih kompanija posađeno 2.000 stabala u Zrenjaninu.

Ove godine pošumljavanje, to jest obnavljanje šume, biće organizovano u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška Gora.

Kompanije i ove godine imaju mogućnost da nam se pridruže kupovinom sadnica putem sajta serbiabusinessrun.com/trka-za-sume ili potpisivanjem Ugovora o donaciji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. 

U „Trci za šume“ mogu da učestvuju svi, i u njoj svi zajedno pobeđujemo. To je „trka“ koja doprinosi boljitku za sve nas. To je trka za bolju i zdraviju životnu sredinu.

Sve kompanije učesnice u „Trci za šume“ imaju mogućnost da daju svoj doprinos kupovinom paketa stabala. Cena paketa po jednom „trkaču“, odnosno zaposlenom, je 1,200 dinara, a kompanije su svakako slobodne da doniraju iznos po svojoj želji. Jedan paket će omogućiti sadnju čak 6 stabala hrasta u cilju obnavljanja šume na Fruškoj Gori.

Fruška Gora, sa svojom jedinstvenom florom i faunom, brojnim ugroženim, retkim i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, kao i brojnim nalazištima sa fosilnim ostacima zbog čega je mnogi nazivaju „ogledalom geološke prošlosti“, jedna je od najznačajnijih oblasti u našoj zemlji. Bogate površine prekrivene šumom, međutim, zahtevaju konstantno održavanje i obnavljanje. Na više od 12.000 hektara ima starih stabala sa smanjenom sposobnošću prirodnog obnavljanja a i usled različitog vlasništva i tretmana šuma u prošlosti, vremenom je došlo do smanjenja broja hrastova i bukve. Sadnjom stabala hrasta, doprinosimo da ovaj dragulj prirode bude održiv.

Kao i prethodnih godina, planiramo da organizujemo zajedničku sadnju stabala za sve kompanije i njihove zaposlene koji budu želeli da prisustvuju. Ovaj događaj nije obavezan za sve koji doniraju stabla.

Pridružite se i vi „Trci za šume“

Za sve dodatne informacije molimo vas pišite na [email protected]

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u obnovi šume i borbi za zdraviju životnu sredinu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti