Renovirana kuća šestočlanoj porodici Šarović-Stojković u Vlasotincu

Siniša Šarović i Dragana Stojković, sa svoje četvoro maloletne dece, će predstojeće zime imati znatno bolje i bezbednije uslove za pristojan život nego ranijih godina jer im je, zahvaljujući donaciji Fondacije Ana i Vlade Divac, porodična kuća nedavno renovirana. Njih su danas posetili predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac zajedno sa predsednikom opštine Vlasotince, Bratislavom Petrovićem.

„Zahvalni smo na donaciji i što nam je kuća renovirana sad pred zimu, da imamo topao dom“, rekla je Dragana Stojković, čija porodična kuća je renovirana.

Šestočlana porodica Šarović-Stojković do nedavno je živela u nebezbednim uslovima, jer je porodična kuća bila oronula, fasada i krov su bili prilično oštećeni a stolarija stara. Uz pomoć donacija sakupljenih u donatorskim kutijama na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, Fondacija Ana i Vlade Divac je porodici Šarović-Stojković renovirala fasadu, napravila novi krov i postavila novu PVC stolariju kako bi imali uslove za bezbedan, dostojanstven i udoban život.

„Mi uvek pozivamo pojedince i organizacije da se priključe našim humanitarnim akcijama. Evo, ovo je primer jedne uspešne akcije za koju su najzaslužniji individualni donatori koji su u prethodnih godinu dana ubacivali novac u naše donatorske kutije na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Takođe smo zahvalni i upravi aerodroma jer su nam omogućili da postavimo kutije. Ova akcija pokazuje kako udružeenim snagama stvaramo nadu za ugrožene porodice i celo društvo“, rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac tokom današnje posete.

Cena radova, koji su završeni ovog leta, iznosila je oko 890.000 dinara. Sa Draganinim minimalnim primanjima od kojih se cela porodica izdržava jer je Siniša nezaposlen, nije bilo izvodljivo poboljšati uslove života u oronuloj kući.

„Ovo je još jedna prilika da istaknem dobru saradnju opštine Vlasotince i Fondacije Ana i Vlade Divac. Sarađujemo više od 10 godina i do sada smo realizovali brojne projekte u različitim oblastima, a posebno je zadovoljstvo videti da i mimo njih Fondacija pomaže našim ljudima kroz humanitarne aktivnosti, na čemu sam veoma zahvalan Fondaciji, direktorki i njenom timu“, rekao je Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince.

Fondacija Ana i Vlade Divac, već više od 17 godina predano pomaže najsiromašnijim porodicama širom Srbije kroz donacije za rekonstrukciju ili izgradnju kuća, i nabavku drugih potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom. Pored humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti