Četrdeset četiri poljoprivrednika iz Prijepolja dobilo plastenike

U Prijepolju je danas  44 poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovore sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Opštinom Prijepolje o dodeli plastenika.

Na konkursu koji je bio raspisam 14. marta ove godine, odabrana su 44 poljoprivredna proizvođača za dodelu plastenika koji su finansirani iz Lokalnog fonda za razvoj plasteničke proizvodnje ukupnog budžeta od 6 miliona dinara.

„Fondacija Ana i Vlade Divac i Opština Prijepolje imaju izuzetno uspešnu saradnju već dugi niz godina. Izuzetno mi je zadovoljstvo što je ta saradnja ove godine krunisana dodelom 44 ugovora za plastenike. Nabavkom ovih plastenika naši poljoprivrednici će unaprediti i proširiti svoje proizvodne kapacitete, što će umnogome doprineti i još boljem kvalitetu poljoprivrednih prouzvoda. Nadam se da ćemo u narednom periodu još više intezivirati saradnju, kako bismo što adekvatnije odgovorili na potrebe naših poljoprivrednih proizvodjača, obzirom da je poljoprivreda jedan od osnovhih pokretača ekonomskog razvoja naše opštine“, rekao je Drago Popadić, predsednik Opštine Prijepolje.

Odabrani poljoprivredni proizvođači koji su danas potpisali ugovore će dobiti plastenike dimenzija 5x10 metara ili 5x15 metar, a biće u obavezi da učestvuju sa 10 odsto ukupne vrednosti doniranog plastenika.

„Fondacija Ana i Vlade Divac i opština Prijepolje od 2016.god zajednički ulažu u razvoj lokalne poljoprivrede. Ove godine je opština Prijepolje prepoznala plasteničku proizvodnju kao potencijal razvoja ovog kraja. Vrlo je bitno da se malim poljoprivrednim proizvođačima koji se iz sezone u sezonu suočavaju sa posledicama klimatskih promena dodatno olakša rad tako što će jedan deo svoje proizvodnje osigurati zasadom u zatvorenom prostoru, tj.plasteniku“, rekla je Bojana Vujičić, koordinatorka za poljoprivredne projekte u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Konkursom je bila planirana podrška poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Prijepolja a koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za plasteničku proizvodnju, sa ciljem da se osnaže porodice i da im se omogući ekonomsko jačanje. Prednost su imale višečlane porodice koje žive i rade na selu.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti